marți, 30 octombrie 2012

INCEPUTURI




         In primul rand as vrea sa-i fiu recunoscator unchiului meu care inca de la varsta de 6 ani a trezit in mine pasiunea de a creste si inmulti (mai apoi) diferite animale si pasari.

Primul pas au fost pestii de acvariu. Dupa cca 6 ani de acvaristica un crescator batran din piata de animale mi-a spus ''Pesti de acvariu sunt primul nivel. Apoi urmeaza perusii si daca ai sa te tii de aceasta pasiune ai  sa ajungi si la nivelurile superioare, la pasari mai sesnsibile cum ar fi: canarii si exoticele de mici dimensiuni...''. 
Sa nu crede-ti voi ca acesta nu a fost un ''blestem''. Asa a si fost. La 16 ani aveam 4 voliere pe balcon pline cu perusi zgomotosi. Apoi au aparut si cainele ....
Si uite asa ''blestemul'' s-a indeplinit si acum cresc canari de culoare si pasari exotice.


De aceea, acum, multumesc familiei mele demonstreaza multa indulgenta ''indurand'' toate ''mofturile'' si pretentiile mele cu scopul de a creea un mediu propice dezoltarii unei crescatorii de pasari exotice in apartament.





sursa: blog presedinte AOR Marius Nistor
     In acest blog ve-ti putea afla multe lucruri interesante despre atat despre cresterea canarilor cat si a pasarilor exotice de dimensiuni mici, pe care le detin, cresc si le inmultesc.

     Articolele, postarile si pozele vor fi atat din crescatoria proprie cat si din revistele, site-urile si blog-urile de specialitate pe care, spre dosebire de altii, am sa le citez la finalul postarii.

    Salut atat iubitorii si detinatorii de pasari exotice cat si crescatorii profesionisti care  contribuie si au contribuit la dezvoltarea acestei ramuri ornitologice in Romania.

    Voi incerca sa reomand si sa indrum pe fiecare doritor ce detine si creste o pasare pentru a ocoli ''obstacolele'' de care am avut parte in aceasta activitate.   




     De asemenea voi inceraca prin intermediul acestui blog sa creez locul de intalnire al crescatorilor (cu care voi colabora) cu cei care vor sa achizitioneze si sa creasca aceste mici creaturi.








4 comentarii:

  1. m-a amuzat copios comentariul batranului referitor la nivelurile din mintea sa! Acvaristica nu este cu nimic inferioara ornitologiei; cere MULTA daruire, pasiune si ani din viata ca sa poti inmulti foarte multe specii de pesti. Ca sa treci, apoi la un nivel superior in acvaristica si sa poti avea in acvariu, caluti de mare sau anemone, sa inmultesti specii precum discusii sau peste-clovn, ramane pt majoritatea doar un VIS. "Nivelurile superioare" ale mosului a inmulti canari sau exotice sunt cu siguranta mult mai facile decat sa poti inmulti speciile de pesti mentionate, de a pastra un coral viu in acvariu... Multe alte specii de pesti (rasbora, scalari, neoni,etc) raman la nivelul crescatorilor care si-au dedicat ani de viata cestei pasiuni !

    RăspundețiȘtergere

  2. Nu contest nici pe departe cele sustinute de tine dar ca crescator de pasari e cu mult mai mult decat iti imaginezi. Daca ai avea timp sa citesti capitolele de genetica, sa incerci si sa reusesti macar 30 % in primii 4 ani te poti considera un maestru.
    Comparativ cu acvaristii care inmultesc speciile rare si pretentioase cum ar fi discusii etc., crescatorii de pasari nu folosesc hormoni de stimulare ... si alte procedee ''artificiale'' pentrui a forta obtinerea unor puii de la unele exemplare rare (deosebite).
    Totusi, eu am dat in scurta introducere eu am citat un batran care a incercat in acele vremuri (in care acvariile aveau cadru din cornier metalic si sticla era fixata cu chit) mult mai multe decat incearca crescatorii din ziua de astazi care au tot la indemana...inclusiv procesul de clonare. :)
    Sunt multi care posteaza pe unele blog-uri comentarii la obiect sau nu, dar care care se ascund in spatele unei identitati false...Din respect pentru orice persoana care face un comentariu pertinent si profesionist (cel putin asa pare a fi cel postat de tine) id-ul anonymus poate fi asimilat cu ''no name''. Era mai usor de acceptat un id de genul: masterfish sau Aquaymus...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine sunt de apreciat persoanele care se implica. Cristi

      Ștergere
  3. Am cumparat de la d-stra, de la gradina zoo din Brasov un canar verde ce canta superb! As vrea sa stiu ce specie este. Timbrado spaniol ? Vreau sa-i caut si o canarita pe masura. Aveti o recomandare? Intre timp am mai cumparat un canar din Feb 2016, galben malinois waterslager din Mangalia de la Ciobanu C-tin. Il am se 2 Zile. Cand ajung acasa , in Bucuresti, pot sa- I tin impreuna intr-O colivie mare ? l-ar putea invata pe cel mic sa cante ? Acum stau in colivii separate si nu se inteleg. Multumesc si astept cu nerabdare raspuns. tatiana Florea

    RăspundețiȘtergere